Vengrija su Rusijos „Gazprom“ susitarė dėl didesnio dujų tiekimo

Vengrijos premjeras Victoras Orbanas pareiškė, kad Budapeštas ir Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ dar per rugsėjo 22 d. vykusias derybas susitarė dėl didesnio dujų kiekio tiekimo šalies vartotojams per rudens-žiemos laikotarpį.

Dėl dujų tiekimo Ukrainos rinkai Ukraina ir Vengrija susitarė 2013 m. kovą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dėl dujų tiekimo Ukrainos rinkai Ukraina ir Vengrija susitarė 2013 m. kovą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:14 PM

„Mums šiuo laikotarpiu reikės didesnio dujų kiekio, siekiant padidinti turimas atsargas“, – sakė V.Orbanas.

V.Orbanas pabrėžė, kad energijos tiekimui į Vengriją „neturi grėsti pavojus dėl Rusijos-Ukrainos dujų konflikto“. Jo turimais duomenimis, šiuo metu šalies dujų saugyklos pripildytos beveik 60 proc.

Be to, kaip skelbia penktadienį Vengrijos naujienų agentūra MTI, ketvirtadienį šalies Nacionalinės plėtros ministerija patikino, kad „vyriausybė imsis būtinų priemonių siekdama užtikrinti dujų tiekimą Vengrijos vartotojams ir kuo greičiau pripildyti saugyklas dujomis prieš žiemą“.

Ketvirtadienį Vengrijos dujų transportavimo sistemos operatorė FGSZ pristabdė dujų tiekimą Ukrainai neapibrėžtam laikotarpiui, informavo „RIA Novosti“. Dujų tiekimas nutrauktas ketvirtadienį, 19 val. Lietuvos laiku. Tokį savo sprendimą Vengrijos įmonė paaiškino tuo, kad žymiai padidėjo vidaus vartojimas. Tačiau „Naftogaz“ susiejo dujų iš Vengrijos tiekimo pristabdymą su „Gazprom“ veiksmais.

Dėl dujų tiekimo Ukrainos rinkai – iki 6,1 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, arba 16,6 mln. kubinių metrų dujų per parą – Ukraina ir Vengrija susitarė 2013 m. kovą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.