Rinkų apžvalga: D. Britanijos laukia ilgas atsigavimo kelias

Trečiadienį dauguma akcijų rinkų indeksų Azijoje kilo ir pratęsė trijų dienų augimą. Japonijos bei Pietų Korėjos akcijos pasistiebė apie 0,9 procento. Kinijos rinkos buvo išimtis, ir nežymiai sumažėjo (apie 0,04 proc.) prieš šią savaitę laukiamą ekonominių šalies rodiklių paskelbimą. Europoje, įpusėjus prekybos sesijai, akcijų indeksai nukrito nuo aukščiausio per keturis mėnesius lygio apie 0,5 proc., po to, kai „S&P“ kredito reitingų agentūra sumažino Graikijos skolinimosi reitingą. Amerikos akcijų ateities sandorių vertės nukrito apie 0,2 procento.

Grėsme D. Britanijos ekonomikai galima laikyti euro zonos narių nesutarimą dėl ekonomikos skatinimo plano.<br>Reuters
Grėsme D. Britanijos ekonomikai galima laikyti euro zonos narių nesutarimą dėl ekonomikos skatinimo plano.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities ir lrytas.lt inf.

2012-08-08 20:00, atnaujinta 2018-03-17 12:13

Viena didžiausių JAV kredito reitingų įmonių „S&P“ nukirto ilgalaikę Graikijos kredito reitingo perspektyvą iš stabilios į negatyvią dėl prastėjančios šalies ekonomikos būklės ir dėl rinkimų užsitęsusio biudžeto karpymo plano vykdymo. Šiuo metu šalies ilgalaikio skolinimosi reitingas yra CCC, o tai yra net aštuoniomis pakopomis žemiau reitingo, skiriamo patikimoms investicinėms priemonėms.

Trečiadienį pranešimą skaitė ir Anglijos Centrinio Banko vadovas M.King’as. Savo pranešime jis pareiškė, kad iki atsigavimo Didžiosios Britanijos ekonomikos laukia dar ilgas kelias, o didžiausia grėsme šalies ekonomikai galima laikyti euro zonos narių nesutarimą dėl ekonomikos skatinimo plano. Jis taip pat pateikė sumažintas Didžiosios Britanijos BVP prognozes ir tikisi apie 2 proc. augimo per dvejus metus, nors dar gegužę prognozavo 2,5 proc. ekonomikos didėjimą. Tačiau pažymėjo, kad šalies ekonomika yra geresnėje padėtyje nei atspindi antrojo šių metų ketvirčio 0,7 proc. BVP nuosmukis (palyginus su prieš tai buvusiu ketvirčiu), kurį lėmė staigus statybų sektoriaus susitraukimas.

Euro zonoje Vokietija šiandien išplatino 3,4 milijardų eurų vertės 10 metų trukmės vyriausybės obligacijų, kurių pajamingumas siekė 1,42 procento. Nors šalies skolos vertybinių popierių vertė ir vėl pakilo, tačiau šiandien pristatyti ekonominiai rodikliai rodo prastėjančią padėtį: birželio mėnesio eksportas krito 1,5 proc. palyginus su geguže, o šalies pramonės gamyba krito 0,9 procento. Artimiausiomis dienomis investuotojų akys nukryps į Kiniją, kuri per dvi artimiausias dienas išleis svarbius ekonominius rodiklius, taip pat ketvirtadienį laukiama JAV per savaitę registruotų bedarbių skaičiaus, kuris tikimasi, kad sieks 370 tūkstančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.