A.Greenspanas: „Krizė JAV gali pasikartoti“

Pasak buvusio Jungtinių Valstijų federalinio atsargų banko vadovo Alano Greenspano, „visiškai įmanoma“, kad krizė, dėl kurios Jungtinių Valstijų vos neištiko techninis bankrotas, gali pasikartoti, informuoja BBC.

A.Greenspanas, šiuo metu turintis nuosavą konsultacijų verslą, sakė dar nematęs kitos tokios situacijos Vašingtone, kai „kompromisas atrodo toks tolimas“.<br>EPA-ELTA nuotr.
A.Greenspanas, šiuo metu turintis nuosavą konsultacijų verslą, sakė dar nematęs kitos tokios situacijos Vašingtone, kai „kompromisas atrodo toks tolimas“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 10:58 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:04 AM

87-erių metų A.Greenspanas, šiuo metu turintis nuosavą konsultacijų verslą, sakė dar nematęs kitos tokios situacijos Vašingtone, kai „kompromisas atrodo toks tolimas“.

A.Greenspanas, įtakingiausia figūra ekonomikos politikoje, 1987-2006 m. vadovavęs Jungtinių Valstijų federalinio atsargų bankui. Prieš pasirodant jo naujajai knygai „The Map and the Territory“ (Žemėlapis ir teritorija“) kalbėjosi su BBC korespondentu Evanu Davisu. Jis negailėjo kritikos tiems, kurie mano, kad krizė euro zonoje pasibaigė. Jo nuomone, krizė ten nesibaigs tol, „kol nebus pasiekta politinė konsolidacija“.

„Graikijos kultūra skiriasi nuo Vokietijos kultūros – jas jungti į vieną bendrą struktūrą yra ypač sudėtinga. Vienintelis būdas tai pasiekti yra politinė sąjunga, kaip buvo sujungtos Rytų ir Vakarų Vokietijos, bet ir ši sistema nefunkcionuoja taip, kaip turėtų“.

Tačiau jis optimistiškai įvertino Didžiosios Britanijos pastangas atgaivinti šalies ekonomiką.

„Tai, ko pasiekė Didžioji Britanija vykdydama griežto taupymo programą, pranoko mano lūkesčius, – sakė A.Greenspanas. – Mano nuomone, šalies ekonomikakrizės traukiasi beveik taip, kaip ir planavo vyriausybė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.