Turistams žadama unikali galimybė stebėti, kaip kasamas gintaras

Turistams Lietuvoje žadama sudaryti

Baltijos aukso gyslą, kurioje yra per 100 tonų gintaro, ties Juodkrante dabar planuojama leisti eksploatuoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltijos aukso gyslą, kurioje yra per 100 tonų gintaro, ties Juodkrante dabar planuojama leisti eksploatuoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 10:36 AM, atnaujinta May 31, 2017, 8:04 AM

Po beveik dvejų metų diskusijų pagaliau baigti rengti gintaro žvalgybos ir gavybos Kuršių mariose konkurso nuostatai. Paaiškėjo, kad konkursą laimėjusiai įmonei nebus leista iškasti ties Juodkrante marių dugne glūdinčio viso gintaro – 5 iš 84 ha ploto ketinama palikti turizmo reikmėms.

„Tai maža pergalė, nes iki šiol įvairių žinybų specialistai tvirtino, kad palikti dalį gintaro pažintinio turizmo plėtrai nėra galimybės. O dabar jau pradėjome rengti bendrą koncepciją, susijusią su Gintaro įlankos pritaikymu istoriniam pažinimui – galimybe plukdyti žmones į gintaro gavybos vietą laiveliais“, – dienraščiui sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

1993–1994 metais ir 1997-aisiais lietuvių geologai žvalgė marių dugną ir nustatė keletą perspektyvių gintaro žaliavos klodų. Minimas vienas apie 112 tonų gintaro telkinys ties Juodkrante ir dar keturi perspektyvūs kitose vietose, iš viso – apie 350 tonų gintaro. Būtent Baltijos aukso gyslą, kurioje yra per 100 tonų gintaro, ties Juodkrante dabar planuojama leisti eksploatuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.