Seimas negrąžino motinystės išmokų į prieškrizinį lygį

Seimas negrąžino išmokų už

Tėvai ir toliau galės rinktis – vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę pašalpą dvejus metus.<br>T.Bauro nuotr.
Tėvai ir toliau galės rinktis – vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę pašalpą dvejus metus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:09 AM

Parlamentarai antradienį pritarė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymui. Už balsavo 61 parlamentaras, prieš – 1, o susilaikė 26.

Seimas atsižvelgė į Konstitucinio Teismo nurodymą, kad motinystės išmokos negali būti ribojamos.

„Jei būnant vaiko priežiūros atostogose gims antras vaikas, išmokos taip pat nebus ribojamos“, – Seimo pranešime teigė Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Tėvai ir toliau galės rinktis – vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę pašalpą dvejus metus su galimybe antraisiais metais grįžti į darbą, neprarandant pašalpos. Pastaruoju atveju ji siekia 70 proc. buvusio uždarbio pirmaisiais metais ir 40 proc. – antraisiais metais.

Seimas ketino grąžinti iki krizės mokėtas motinystės pašalpą: iki vaikui sueis vieneri metai – 100 proc. vieno iš tėvų uždarbio, o iki sueis dveji metai – 85 proc. Tačiau įstatymo priėmimo stadijoje ši nuostata buvo pakeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas