Lietuvos aludariai mėgina brautis į Baltarusiją

Jau ne pirmus metus mūsų šalies parduotuves užtvindė pigaus alaus iš Baltarusijos banga. Lietuvos aludariai planuoja atsakomuosius veiksmus. Tiesa, su kaimyninės šalies alumi kaina jie neketina rungtis.

Konkuruoti su Baltarusijos aludariais mūsiškiai priversti nelygiomis sąlygomis. Mat dėl kaimyninės šalies ir ES sutarčių į Lietuvą importuojamam alui netaikomas muito mokestis.<br>M. Patašius
Konkuruoti su Baltarusijos aludariais mūsiškiai priversti nelygiomis sąlygomis. Mat dėl kaimyninės šalies ir ES sutarčių į Lietuvą importuojamam alui netaikomas muito mokestis.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Feb 21, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:29 AM

Pastaraisiais metais į Baltarusiją vis drąsiau žengia Lietuvos prekybininkai. Įkandin jų į kaimyninę šalį suka ir gamintojai.

„Iki šiol Baltarusijoje teparduodavome gal kokius 5 procentus viso mūsų į užsienį išgabenamo alaus. Tačiau šiais metais nusiteikę eksportą į šią šalį padidinti bent penkis kartus ir manome, kad tai – visiškai reali užduotis“, - sakė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Didžiausia Lietuvos alaus darykla ketina Baltarusijos prekybos tinkluose pardavinėti anaiptol ne pigiausius savo gaminius.

„Tenykštė rinka - „bambalinė“, bet yra pakankamai žmonių, kurie perka užsieninį „Premium“ kategorijos alų. Į juos ir orientuosimės – siūlysime „Švyturio tradicinės kolekcijos“ rūšis.

Atlikome apklausas, kurių duomenys rodo, kad tenykščiams vartotojams mūsų alaus skonis labai tinkamas. Belieka tik rasti galimybių kaip šiek tiek sumažinti kainą“, - pasakojo R.Viršilas.

Konkuruoti su Baltarusijos aludariais mūsiškiai priversti nelygiomis sąlygomis. Mat dėl kaimyninės šalies ir ES sutarčių į Lietuvą importuojamam alui netaikomas muito mokestis.

Tuo tarpu baltarusiai mūsų šalies aludarių produkciją apmokestina kaip reikiant. Pasak R.Viršilo, dėl to ten mūsiškio alaus kaina – apie 30 proc. didesnė nei Lietuvoje.

Baltarusijoje steigiama vis daugiau lietuviško kapitalo prekybos tinklų. Antai bendrovė „Glera“ pernai atidarė dvi „Mart Inn“ parduotuves, o šįmet jų planuoja dar 10. Minske šįmet taip pat turėtų iškilti didžiulis lietuvių įmonės „Capital City Group“ prekybos centras „Bonus“.

Tačiau R. Viršilas sakė, kad aludarių ir prekybininkų žygiai į Baltarusiją – tik sutapimas.

„Žinoma, su lietuviais susikalbėti paprasčiau. Tačiau tikrai neapsiribosime mūsų tautiečių valdomais prekybos tinklais, tieksime alų ir į kitus“, - žadėjo „Švyturio-Utenos alaus“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.