Pramonė Kinijoje toliau auga

Rugsėjį Kinijos pramonė augo sparčiau nei rugpjūtį, rodo HSBC atliktas naujausias tyrimas. Tai liudija apie vis ryškesnius šalies atsigavimo požymius, informuoja BBC.

Rugsėjį Kinijos pramonė augo sparčiau nei rugpjūtį.<br>AP nuotr.
Rugsėjį Kinijos pramonė augo sparčiau nei rugpjūtį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:10 PM

Rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) pakilo nuo 50,1 iki 51,2 punkto.

50 punktų rodiklis brėžia liniją tarp plėtros ir susitraukimo. Tai jau antras mėnuo iš eilės, kai rodiklis viršija 50 punktų ribą.

Kinija visomis išgalėmis stengiasi atgaivinti savo ekonomiką po ekonominio augimo sulėtėjimo, užfiksuoto pirmąjį ketvirtį. Ji ėmėsi įvairių priemonių, įskaitant ir smulkių įmonių atleidimą nuo pridėtinės vertės mokesčio, taip mėginant paskatinti vidaus vartojimą. Ekonomistų nuomone, tokios priemonės turėtų paskatinti paklausą ir dar labiau sustiprinti pramonės gamybos sektorių.

Kinijoje pramonės gamyba ir eksporto sektoriai laikomi pagrindiniais ekonomikos augimo varikliais pastaraisiais dešimtmečiais, tačiau paklausos iš pagrindinių rinkų, kaip JAV ir Europa, sumažėjimas pastaruoju metu pakenkė šiems sektoriams ir apskritai ūkio augimui.

Kinijos ekonomikos augimas lėtėjo du ketvirčius iš eilės. Šių metų balandį-birželį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, šalies ekonomika išaugo 7,5 proc., tuo tarpu pirmąjį ketvirtį ji ūgtelėjo 7,7 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.