Išdegusioje Kuršių nerijoje šeimininkaus avys

Tvarkant Kuršių nerijos pamario kyšulius nuspręsta pasitelkti netradicines priemones – su žole ir

Kuršių nerijoje žolę nuo trečiadienio rupšnos čia atgabentos avys.
Kuršių nerijoje žolę nuo trečiadienio rupšnos čia atgabentos avys.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:59 PM

Kaip tvirtino Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos vadovė Aušra Feser, plečiant atviras erdves marių pusėje esančiuose Kuršių nerijos kyšuliuose, planuojama nušienauti apie 0,8 tūkst. ha teritorijos. Vienas paprasčiausių būdų tai padaryti esą yra pasitelkti naminius gyvulius.

„Pagal miškotvarkos projektą, visi pamario ragai turi virsti ne miškais, o atviromis erdvėmis. Miškotvarkos plane parašyta, kad reikia ieškoti alternatyvių būdų atviroms erdvėms šienauti, o viena efektyviausių priemonių – naminių gyvulių ganymas.

Paskleidėme žinią, kad galbūt atsirastų norinčių dalyvauti tokiame eksperimente – atsirado vienas ūkininkas, kuris Svencelėje laiko avis. Jis sutiko, kad 50 avių būtų pervežta čia, į Bulvikio ragą“, – sakė A.Feser.

Anot jos, avys turėtų nuėsti tiek žolę, tiek čia dygstančius krūmus.

Pirmosios avys pervežamos jau trečiadienį – iš pradžių turėtų būti atgabenta apie 20 gyvulių, dar per kelias dienas bus atvežti ir likę 30.

Anot A.Feser, iniciatyvą parėmė ir verslas – avys bus perkeltos nemokamai, taip pat skirta lėšų elektriniam piemeniui įsigyti.

Kaip tvirtino KNPP direkcijos vadovė, avys Bulvikio rage bus ganomos iki rugsėjo vidurio. Eksperimentui pasiteisinus, jos kitąmet bus atkeltos ir į kitus du Kuršių nerijos ragus – Pervalkos ir Birštvyno, prieš tai iškirtus čia esančius medžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.