Karščių troškulys – vien „Iki“ pardavė 370 tūkst. litrų vandens

Ilgąjį savaitgalį ne tik vargino didelė kaitra, bet ir smarkus troškulys. Geriamojo vandens bei gaiviųjų gėrimų pardavimą prekybininkai skaičiavo šimtais tūkstančių litrų.

Karštas savaitgalis orai tik dar kartą patvirtino, kad pirkėjai mėgsta ledus ir šaldytus desertus.<br>D.Umbraso nuotr.
Karštas savaitgalis orai tik dar kartą patvirtino, kad pirkėjai mėgsta ledus ir šaldytus desertus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-28 12:08, atnaujinta 2017-05-20 11:02

Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, birželio 23-26 dienomis, palyginti su tuo pačiu laiku 2015-aisiais, gaivinančių gėrimų pardavimas išaugo net 71,2 proc.

„Šiemet Joninės ne tik prailgino savaitgalį, bet ir buvo neįprastai karštos, todėl planuodami išvykas į užmiestį ar saugodamiesi nuo perkaitimo namuose, gyventojai pasirūpino didesnėmis geriamojo vandens ir kitų gaivinančių gėrimų atsargomis.

Populiariausias savaitgalio pirkinys buvo limonadas ir mineralinis vanduo su angliarūgšte“, – sakė „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Pasak jos, praėjusio savaitgalio prekių pardavimo duomenys rodo, kad karščiai keitė ir įprastą gyventojų mitybą – žmonės nė nešnairavo į saldumynus.

Vietoje pamėgtų desertų, tokių kaip tortai, bandelės, šokoladai, gyventojai daug daugiau pirko vaisių ir uogų. Kita vertus, karšti savaitgalio orai tik dar kartą patvirtino pirkėjų lojalumą ledams ir kitiems šaldytiems desertams.

Labiausiai prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse išaugo arbūzų pardavimas. Palyginti su pernykštėmis Joninėmis, jis padvigubėjo. Melionų taip pat nupirkta kone dukart daugiau nei pernai.

Įspūdingai atrodo ir gyventojų nupirkto geriamojo vandens kiekis: vien „Iki“ prekybos tinklo parduotuvėse jo parduota daugiau kaip 370 tūkst. litrų.

Mitybos specialistai pataria kiekvienam individualiai pasiskaičiuoti, kiek skysčių kasdien reikia išgerti. Tai būtų apie 30 ml vandens vienam kūno kilogramui – pavyzdžiui, sveriant 50 kg reikia išgerti apie 1,5 l vandens.

Jei diena karšta, o žmogus dar ir sportuoja, prie kasdienės normos reikia pridėti bent papildomą puslitrį skysčių.

Taip pat karštomis dienomis patartina rinktis lengvai virškinamą maistą. Mitybos raciono pagrindą turi sudaryti sultingi vaisiai ir daržovės. Patartina vengti alkoholio.

Atsivėsinti padeda ir aštrus maistas. Jis intensyvina kraujo apytaką ir skatina prakaitavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.