Birželio 24-oji. Joninės! Rasos diena

Per naktį ieškoję paparčio žiedo, pradedam ieškoti kelio namo. Prisiminus, kad sanskrito kalboje žodžiu „yonii“ vadinamos moters įsčios ir vagina, to žiedelio paieškos įgauna kiek kitą reikšmę… Pietų Amerikos indėnai švenčia trumpiausios metų dienos festivalį „Inti Raymi“. Kanados prancūzų ir nacionalinė Kvebeko provincijos diena. Pirmosios Prancūzijos respublikos konstitucijos priėmimo ir pirmojo prancūzo pakilimo į kosmosą metinės. Masonai švenčia pirmosios didžiosios ložės įkūrimo metines (1717 m.)

Vadink kaip nori šią vasariškiausią vasaros šventę, o ji vis tiek išliks paslaptinga, viliojanti ir seksuali.<br>123rf nuotr.
Vadink kaip nori šią vasariškiausią vasaros šventę, o ji vis tiek išliks paslaptinga, viliojanti ir seksuali.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-06-22 15:57, atnaujinta 2018-02-12 14:46

Joninės, Joni, Rasos. Visas katalikų pasaulis švenčia Jonines, o kai kurie (pavyzdžiui anglai) prisimena ir pagoniškas vasarvidžio šventes (nors vasarvidis buvo jau birželio 22 d.) Prisiminus, kad sanskrito kalboje žodžiu „yonii“ vadinamos moters įsčios ir vagina, to žiedelio paieškos įgauna kiek kitą reikšmę… Ne, ne, gerbiami joniškiečiai, mes neprasivardžiuojame!

Geriausias būdas švęsti šiandien – paplaukioti vėsiame ežere, kol paparčio žiedai iš galvos išgaruos. Aišku, galima naktį nuogam lakstyti po savo laukus ir voliotis rasoje. Jei laukai kur nors Vingio parke, policija gali išreikšti nepasitenkinimą. Tačiau ką ji padarys prieš tradicijas – juk nuo seno buvo tikima, kad būtent taip ūkininkas savo derlių padidinti gali.

Peru, Bolivijos ir Ekvadoro indėnai švenčia trumpiausios metų dienos festivalį „Inti Raymi“. Senovėje, norėdami papirkti Saulę, kad toji vėl grįžtų, šia proga aukodavo žmones. Dabar, sako, to nebepraktikuoja.

Kanados prancūzai švenčia savo dieną ir nacionalinę Kvebeko provincijos, kur daugelis jų ir gyvena, šventę. Na, o viso pasaulio prancūzai ir jų draugai turi dar bent dvi geras ir vieną blogą progą pasiausti.

Šią dieną 1793 m. Prancūzijoje priimta pirmoji Respublikos konstitucija, o 1982 m. kosminiu laivu „Sojuz T-6“ į kosmosą pakilo pirmasis prancūzų astronautas, Žanas Lui Kretjenas. O kokia blogoji proga? 1812 m. Napoleonas persikėlė per Nemuną ir pradėjo Rusijos kampaniją. Baigėsi toji jam visiška „yonii“…

Visi vyrai su sijonais šiandien švenčia pūsdami dūdmaišį. Škotijoje – Bannockburno pergalės (1314 m.), po kurios kraštas atgavo nepriklausomybę, šventė.

Kažkokie paslaptingi vyrai su kostiumais šiandien švenčia apsikeisdami sutartiniais pasveikinimais. 1717 m. Londone įkurta pirmoji didžioji Masonų ložė pasaulyje. Šiuo metu ji vadinama Jungtine Didžiąją Anglijos Lože.

Na, o Lietuvos aktoriai šiandien švenčia apsikabinę juodą pavydą. 1916 m. aktorė Mary Pickford tapo pirmąja kino industrijos moterimi, pasirašiusia milijoninį kontraktą su studija. Praėjo beveik šimtmetis, milijonas dolerių nuvertėjo dešimt kartų, o Lietuvoje kaip niekas nepasirašo tokio kontrakto, taip nepasirašo…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.