Po pasirodymo BBC televizijoje anglai ėmė šlovinti lietuvę

Jau visa Didžioji Britanija žino, kas tokia ir iš kur yra kilusi Ugnė Bubnaitytė. Ši jauna 33-ejų metų moteris rugpjūčio mėnesį sužibėjo milijonus žiūrovų turinčiame kulinariniame televizijos projekte „Great British Bake Off“, kurį kiekvieną trečiadienio vakarą transliuoja valstybinis BBC kanalas.

Po pasirodymo televizijoje anglai ėmė šlovinti lietuvę.
Po pasirodymo televizijoje anglai ėmė šlovinti lietuvę.
Po pasirodymo televizijoje anglai ėmė šlovinti lietuvę.
Po pasirodymo televizijoje anglai ėmė šlovinti lietuvę.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:22 AM

Dėl šio, laidos „Emigrantai“ interviu, reikėjo tartis visą mėnesį ir derinti jo detales, to reikalavo įtakingi televizijos prodiuseriai, kuriantys visame pasaulyje žinomą šou. Tik todėl, kad esame kilę iš tos pačios šalies kaip ir Ugnė, gavome išskirtines teises filmuoti ne šiaip pokalbį, bet filmuoti ten, kur gyvena tikra Anglijos žvaigždė su vyru iš Pietų Afrikos Respublikos ir dviem vaikais.

Prieš trylika metų, vos baigusi mokyklą, iš mažo Vilkaviškio į milžinišką Londoną atvykusi Ugnė vienui viena turėjo užsitarnauti vietą po saulę. Niekas už ją negalėjo pakovoti ar padėti susirasti darbą. „Teko dirbti ir padavėja, barmene, mokykloje, visur dirbau“, – pasakoja moteris, šiandien dirbanti finansų įmonėje asmenine padėjėja ir biuro administratore.

Kulinarija mano gyvenime nuo mažų dienų: močiutės pyragai, sausainiai. Mamos įtaka buvo didelė – visą laiką sukdavosi virtuvėje ir prašydavo padėti“, – sakė Ugnė, kulinarinio realybės šou dalyvė, vienintelė rytų europietė. Vos tik pasirodžius pirmajai laidai, lietuvė susilaukė daugiausia žiniasklaidos dėmesio iš visų dalyvių. Anglams sunkiai suvokiama, kaip galima suderinti kulinariją ir kultūrizmą, mat tai – dar vienas Ugnės tikslas. Įkvėpta vyro, taip pat kultūristo, moteris nori patekti į 2016-ųjų kultūrizmo varžybas.

Kitas pasakojimas apie lietuvius krizės nukamuotoje Graikijoje. Vieni dedasi lagaminus ir grįžta, kiti – ignoruoja krizę ir pradeda naują verslą. Kalbėsimės su Jurgita Montvydaite-Skarentzos, lietuvių bendruomenės Graikijoje pirmininke. Ši moteris pasakos apie emigrantų lietuvių padėtį bei apie pačių graikų sprendimus bandant išlipti iš sudėtingos šalies padėties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.