Naujas N.Marčėnaitės draugas – bėgimas

Bėgti ne dėl rezultato, o dėl malonumo. Taip nusprendė žinomos moterys – studentė Renata Uzialkaitė (27 m.), verslininkė Jurga Anusauskienė (43 m.), „Mis Lietuva 2008” Gabrielė Martirosianaitė (22 m.) ir menininkė Nomeda Marčėnaitė (48 m.). Jos jėgas išbandys moterų 5 kilometrų nakties bėgime „We Own the Night” („Mums priklauso naktis”).

Dailininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė specialios aprangos sportuoti neturi – velkasi patogų drabužį.
Dailininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė specialios aprangos sportuoti neturi – velkasi patogų drabužį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:28 PM

Verslininkė J.Anusauskienė sportuoja nuolat. Vasarą bėgioti Vingio parke jai kur kas maloniau nei prakaituoti sporto klube.

Su trenere Vlada Musvydaite Jurga intensyviai pluša jau keletą mėnesių. Atšalus orams moteris ketina persikelti į sporto maniežą.

„Savo sportavimą galėčiau pavadinti ne ištikimybe bėgimui, o draugyste su sportu. Dar kai mokiausi menų mokykloje, sportuodama išsisukdavau nuo muzikos pamokų – traumos leisdavo ko nors nedaryti. Fizinio lavinimo mokytojai mane užkrėtė sportu visam gyvenimui”, – kalbėjo J.Anusauskienė.

Aktyviai gyvenanti ir daug dirbanti Jurga sportą vadina ir būtinybe, ir malonumu. Bėgiodama ji tarsi medituoja – susilieja su gamta, klausosi paukščių giesmių, gėrisi debesimis. Lakstydama moteris muzikos nesiklauso.

5 kilometrus Jurga tikisi nubėgti lengvai, ji neketina rungtyniauti su kitomis bėgikėmis ar pagerinti savo rezultato. Verslininkė neatmeta, kad kai ateis laikas, ryšis bėgti ir maratoną.

Tik iš trenerės gavusi pastabą Jurga suprato, kad jos avalynė netinkama bėgioti.

Mat tam reikia specialių batelių. Tuomet Jurga įsigijo tinkamą sportinę aprangą.

„Esu žmogus, kuris, jei jau ką nors daro, stengiasi daryti tinkamai. Apranga neturi varžyti bėgančiojo judesių, ji turi būti pasiūta iš kokybiško audinio.

Vilkėdama sportinę aprangą niekada neisiu į miestą ar parduotuvę. Vienintelė vieta, kur mane galima išvysti taip apsirengusią, – restoranas pakeliui į namus, kur stabteliu išgerti šviežiai spaustų sulčių”, – pasakojo moteris.

Antrą kartą panašiame bėgime dalyvaujanti aktoriaus Mariaus Jampolskio sužadėtinė R.Uzialkaitė mano, kad 5 kilometrai – lengvai įveikiama distancija. Specialiai šiam bėgimui jauna moteris net nesiruošia ir vakarais nelaksto.

„Bėgdama akcijoje prieš krūties vėžį tris su puse kilometro įveikiau labai lengvai. Man bėgti tokiuose renginiuose smagu, nes visada lekiame būriu su draugėmis.

Kaip bus šį kartą, pamatysime. Žinau, kad finišą vis tiek pasieksiu, – iki jo paskutinius metrus galiu ir pasivaikščiodama nueiti. Nesitikiu pirmosios vietos”, – šypsojosi pašnekovė.

Gyvendama Vilniuje Renata į sporto klubą eidavo 5 kartus per savaitę. Pajūryje vasarą su sužadėtiniu leidžianti Renata irgi randa kur pasimankštinti – tam jai puikiai tinka ir kiemas. Kaip sporto įrangą moteris sumaniai panaudoja stalą, suolus.

Į sportą Renatą sugrąžino televizijos šokių projektas, kuriame ji dalyvavo. Sustiprinusi raumenis ji nebenorėjo prarasti formų, todėl pradėjo sportuoti.

„Ar esu patenkinta savo formomis? Visada yra ką tobulin ti. Man nerūpi lieknumas, noriu raumenukų, labiau išryškinti pilvo presą. Ir sporto klube prašiau trenerio, kad skirtų pratimų, padedančių sustiprėti, o ne numesti svorio”, – kalbėjo R.Uzialkaitė.

Renata sportuoja kasdien ir aprangai skiria daug dėmesio. Jai svarbu, kad sportinės kelnės būtų patogios, o ant kelių būtų įsiūta neslystanti medžiaga. Be liemenėlės sportuojanti mergina perka ir specialius marškinėlius, prilaikančius krūtinę.

„Mano sportiniai drabužiai neguli spintoje, juos velkuosi kone kasdien. Todėl esu madinga sportininkė – aprangą atnaujinu kone kasmet”, – pasakojo Renata.

Tituluota gražuolė G.Martirosianaitė bėgioti renkasi ne tik parkus. Jai ne mažiau smagu bėgti ir pačiame Vilniaus centre – bėgiojančią merginą galima išvysti sostinės senamiestyje.

Neseniai bėgioti pradėjusi „Mis Lietuva 2008” džiaugėsi, kad sportuodama atsipalaiduoja, atsiriboja nuo problemų ir slogių minčių. Lakstydama ji klausosi mėgstamos muzikos, todėl jos netrikdo miesto šurmulys.

„Labai mėgstu bėgioti, todėl klausimo, kaip praleisti vakarą – sėdint kavinėje ar bėgiojant – nekyla. Neįsivaizduoju savo dienos be fizinio krūvio – tai ne tik padeda išlaikyti gražias kūno formas, bet ir suteikia energijos”, – sakė Gabrielė.

5 kilometrų bėgimas „We Own the Night” Gabrielei – puiki proga ne tik sveikai, bet ir smagiai praleisti laiką moterų kompanijoje. Bėgimo šventėse G.Martirosianaitė dalyvauja ne pirmą kartą.

Dailininkė, keramikė ir televizijos laidų vedėja N.Marčėnaitė juokiasi, kad ją su sportine apranga išvydę bičiuliai sunkiai patiki, jog taip apsivilkusi ji eina sportuoti.

„Sportuoju apsivilkus bet ką – sporto prekių parduotuvėje greičiausiai net nesu buvusi. Mano sportbačiai visai paprasti. Mėgstu timpes, kartais ant jų net apsivelku mažą suknelę. Turiu kelerius šortus – jie tinka ir sportuoti, ir dirbti sode”, – kalbėjo menininkė.

Mėgstamiausia Nomedos sporto rūšis – tinklinis. Dailininkė intensyviau sportuoti pradėjo neseniai – kurį laiką anksčiau ji buvo apleidusi sportą. Ji nemano, kad 5 kilometrų bėgimas ją nuvargins.

„Sportuoju tik savo malonumui, būryje su draugais, neketinu kaskart bėgdama iškišusi liežuvį tragiškai žudytis. Tol, kol man smagu, bėgu. Ištvermės neugdau, rezultatų nesiekiu”, – šypsojosi N.Marčėnaitė.

Į restoraną moteris neitų vilkėdama sportinę aprangą. Bet po treniruotės atsigerti vandens užsuktų nesivaržydama.

„Nemėgstu eiti į kavinę ar vaikštinėti gatvėmis vilkėdama pižamą, – šmaikštavo garsi moteris. – Tačiau nesu ir snobė: suprantu savo močiutę, kuri pasakojo, kaip rusų karininkų žmonos atėjo į pobūvį pasipuošusios apatinukais. Jos manė, kad tai – puošnios suknelės. Niekas neprasitarė, kad ponių šilkinės suknios – apatinis drabužis.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.