Paragauti pagal belgiškas tradicijas sukurto baltu vadinamo kvietinio alaus rinkosi gausus būrys žinomų visuomenės veikėjų, verslo pasaulio atstovų.
Vakaro vedėju tapo žinomas aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. Susirinkusiems svečiams ji pasakojo įdomius faktus apie alaus gamybą.
Nors Lietuvoje dažniau sutinkamas vokiško tipo kvietinis alus, belgišką „baltąjį“ lietuviai taip pat jau spėjo pamėgti. Tai patvirtino ir vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas. Jo teigimu, kitaip nei įprasta manyti, belgiško balto alaus nereikia papildomai gardinti citrina, jis pats puikiai dera su daugeliu patiekalų.
„Griežtų balto alaus ir maisto derinimo taisyklių nėra, tačiau nemažai alaus žinovų teigia, jog kvietinis alus puikiai dera su lengvais patiekalais. Pavyzdžiui, salotomis, jūros gėrybėmis, žuvimi, suši ir įvairiais užkandžiais. Kiek netradicinis derinys – kvietinis alus su minkštais sūriais: ožkos, fetos ir kitais“, – sakė aludaris R. Barakūnas.
Renginio organizatoriai įsitikinę, kad geras alus dera su puikia kompanija, maistu ir kokybiška muzika.
Specialiai šiam renginiui vakaro svečius linksmino daugeliui puikiai pažįstamas atlikėjas Saulius Prūsaitis, kitaip dar žinomas „Face White“ sceniniu vardu. Skambėjusią muziką jos kūrėjai brandino daugiau nei penkerius metus.
„Klubo svečiai gavo progą tarsi pro rakto skylutę pažvelgti į tai, kuo dar tik ketiname nustebinti savo klausytojus šiemet toliau vystydami naują projektą. Jam sukurtos dainos gerai apgalvotos ir subrandintos, todėl įgavusios naują skambesį“, – sakė „Face White“ vokalistas ir elektroninės muzikos kūrėjas Saulius Prūsaitis.