Įžymybės, kurios save vadina sportininkais – tik apsimetinėja?

Ideali figūra ir savijauta neatsiranda stebuklingai. Taip, kai kuriems tai dovanoja gamta, tačiau norint ir gerai jaustis, ir gerai atrodyti – reikia įdėti ne mažai pastangų. Dietos ir maisto derinimas nėra pagrindinis dalykas, padėsiantis pasiekti gerų rezultatų. Taip pat reikia sportuoti, o tam prisiversti kartais būna sunku.

Vita Pliadytė-Jakutienė laisvą minutę stengiasi skirti portui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vita Pliadytė-Jakutienė laisvą minutę stengiasi skirti portui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:51 AM

Bėgimas – viena iš seniausių sporto rūšių. Ištirpus sniegui parkuose esančius bėgimo takelius užima ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir mėgėjai, sveiko gyvenimo būdo propaguotojai. Tačiau nuo kada galima save vadinti sportininku ar sveikai gyvenančiu žmogumi: po vienos treniruotės ar metų intensyvaus judėjimo?

„Sportininku save gali pavadinti ir po vienos treniruotės. Tačiau jeigu kalbant apie Lietuvos įžymybes, kurios save vadina sportininkais ar sveiko gyvenimo būdo propaguotojais – deja, bet dalis jų apsimetinėja. O taip yra todėl, kad jų gyvenimo būdas nesuteikia galimybės sportui skirti pakankamai laiko. Žinoma, kas nori – tas gali“, – kultūrizmu užsiimantis ir ne kartą žvaigždžių fizinę būklę vertinęs Deividas Dubinas.

Kad nėra laiko sportui pritarė ir Vita Pliadytė-Jakutienė: „Kai turiu laisvą minutę – ją skiriu sportui, nes tai padeda gerai jaustis ir palaikyti gražią figūrą, kurią nori turėti tikrai beveik visi. Deja, bet ne visada galiu skirti laiko sporto salėj, nes turiu du mažus vaikus, bet dėl įtempto grafiko ir taip daug aktyviai judu.“

Žinoma, kartais būna sunku prisiversti pajudėti, tačiau tiek D.Dubinas, tiek V.Jakutienė teigė, kad geriausias būdas pradėti – vis labiau Lietuvoje populiarėjantys masiniai bėgimai. „Tokie renginiai yra tikrai labai naudingi, nes žmogus ir aktyviai pajuda ir susiranda bendraminčių. Dalyvavimas masiniuose renginiuose gali net paskatinti toliau dalyvauti. Tikrai galiu garantuoti, kad visi, kurie dalyvaus „Fresh madingame bėgime“ praleis puikiai visą dieną. Aš asmeniškai stengiuosi skatinti žmones aktyviai judėti, o toks renginys – puiki proga tai pradėti“, – kalbėjo Deividas Dubinas.

Balandžio 12 dieną vyksiančiame „Fresh madingame bėgime“ planuojanti dalyvauti Vita Jakutienė taip pat džiaugėsi, kad tokie renginiai yra organizuojami ir, kad žmonės rodo vis didesnį norą dalyvauti: „Jei galėsiu – tikrai dalyvausiu, nes tokie renginiai yra labai geras paskatinimas gyventi aktyviau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.