„Korio“ alus – tai 5,3% tūrio stiprumo nefiltruotas medaus lageris (angl. Honey Lager), pagardintas imbieru. Jo recepto kūrėja Džuljeta Armonienė džiaugėsi dar kartą prisidėjusi prie Lietuvoje verdamo alaus įvairovės ir pirmąkart receptūroje panaudojusi lietuvišką pievų medų.
„Šis mano kūrinys tiesiog skirtas pavasariui. Kadangi medus surinktas Lietuvos pievose, galiu drąsiai sakyti, kad šiame aluje yra dalių iš visos Lietuvos“, - susirinkusiesiems sakė vyriausioji „Švyturio“ aludarė.
„Korio“ alaus skonyje juntamas karčiųjų apynių poskonis, susipinantis su sodriu medaus saldumu. Jis yra pakankamai tiršto, drumsto medaus ir šviesaus gintaro spalvos bei išsiskiria intensyviu vasaros laukų gėlių medaus aromatu.
Vakaro svečiai ragavo su naujuoju alumi someljė Donato Dabrovolsko suderintų užkandžių – šviežių agurkų lazdelių su medumi paskanintais miško čiobreliais, brandintos lašišos kąsnelių su raudonųjų paprikų pudra, su imbieru ir medumi marinuotų bei ant žarijų iškeptų kiaulienos kąsnelių. Desertui buvo pasiūlytas klasikinis medaus pyragas.
„Korio“ alus puikiai dera su vištiena, kiauliena ir lengvai skrudintais baltos mėsos patiekalais bei užkandžiais. Taip pat tinka su neintensyviai aštresniais rytietiškais patiekalais, pavyzdžiui, kinų virtuve.