Paragauti medaus ir imbiero alaus sugužėjo būrys garsių žmonių

Ketvirtadienio vakarą sostinės restorane „Soul & Pepper“, esančiame prekybos centre GO9, Klaipėdos aludariai pristatė naująjį „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ narį – ribotos partijos „Korio“ alų. Svečiai „Švyturio“ aludarių alaus kultūros puoselėjimą ir vystomus naujus alaus stilius bei skonius įvertino teigiamai – nesiskirstė iki vėlumos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 9:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:08 PM

„Korio“ alus – tai 5,3% tūrio stiprumo nefiltruotas medaus lageris (angl. Honey Lager), pagardintas imbieru. Jo recepto kūrėja Džuljeta Armonienė džiaugėsi dar kartą prisidėjusi prie Lietuvoje verdamo alaus įvairovės ir pirmąkart receptūroje panaudojusi lietuvišką pievų medų.

„Šis mano kūrinys tiesiog skirtas pavasariui. Kadangi medus surinktas Lietuvos pievose, galiu drąsiai sakyti, kad šiame aluje yra dalių iš visos Lietuvos“, - susirinkusiesiems sakė vyriausioji „Švyturio“ aludarė.

„Korio“ alaus skonyje juntamas karčiųjų apynių poskonis, susipinantis su sodriu medaus saldumu. Jis yra pakankamai tiršto, drumsto medaus ir šviesaus gintaro spalvos bei išsiskiria intensyviu vasaros laukų gėlių medaus aromatu.

Vakaro svečiai ragavo su naujuoju alumi someljė Donato Dabrovolsko suderintų užkandžių – šviežių agurkų lazdelių su medumi paskanintais miško čiobreliais, brandintos lašišos kąsnelių su raudonųjų paprikų pudra, su imbieru ir medumi marinuotų bei ant žarijų iškeptų kiaulienos kąsnelių. Desertui buvo pasiūlytas klasikinis medaus pyragas.

„Korio“ alus puikiai dera su vištiena, kiauliena ir lengvai skrudintais baltos mėsos patiekalais bei užkandžiais. Taip pat tinka su neintensyviai aštresniais rytietiškais patiekalais, pavyzdžiui, kinų virtuve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.