K. Ivanovai jos išleistuvių suknelė šiandien sukelia juoką

Lietuvoje – abiturientų išleistuvių metas. Ne vienas dizaineris ar stilistas dalija patarimus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis išleistuvių suknelę. Kiekviena mergina nori tapti nepamirštama vakaro princese. O kaip išleistuvėms ruošėsi ir ką tądien vilkėjo žinomos Lietuvos moterys? Žurnalas „Stilius“ siūlo įvertinti įžymybių išleistuvių sukneles, kurių ne viena šiandien kelia šypseną net pačioms garsenybėms.

Garsios merginos su išleistuvių sukniomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Garsios merginos su išleistuvių sukniomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 10, 2014, 1:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:20 AM

Renginių organizatorė Kristina Kaikarienė (49 m.) mokyklą baigė 1982-aisiais. Tuomet vienintelis drabužis, kuriuo vilkėdamos merginos galėjo pasirodyti šioje šventėje, buvo uniforma. Tad Kristina juokiasi, kad fantaziją ir išradingumą tuomet sutelkdavo ne į suknią, o į apykakles ir rankogalius, pakoreguodavo pigaus audinio prijuostes.

Kristina stebisi, kad šiemet mokyklą baigiančiai jos dukrai Kristei nerūpi per išleistuves išsipuošti ir atrodyti stulbinamai. Mergina ketina apsivilkti kuklią suknelę.

Tituluotos gražuolės Gabrielės Martirosianaitės (23 m.) išleistuvių šventė 2009-aisiais vyko pievoje šalia mokyklos, tad ji rinkosi žemakulnius batelius ir vienos mėgstamiausių savo dizainerių Ramunės Piekautaitės kurtą suknelę.

„Ir dabar džiaugiuosi pasirinkimu. Mielai taip puoščiausi ir šiandien“, – sakė Gabrielė.

Dainininkė Evelina Sašenko (26 m.) mokyklą Trakų rajone baigė 2005-aisiais. Klasikinę raudoną suknelę išleistuvėms jai pasiuvo močiutė.

„Raudona spalva man labai patinka, ji lemia sėkmę. Todėl svarbias gyvenimo akimirkas pasitinku apsirengusi šios spalvos drabužiais. Šią suknelę dėvėjau ne kartą – vėliau ja puošdavausi per koncertus“, – sakė Evelina.

Diplomuotos kosmetologės, grožio terapeutės ir burleskos šokėjos Eglijos Vaitkevičės (45 m.) šešiolikmetė dukra Klaudija šiemet Londone baigė vidurinę mokyklą, o nuo rugsėjo pradės mokytis menų ir žiniasklaidos mokslų koledže.

Mokyklos išleistuvėms Klaudija pasirinko paprastą klasikinę juodą suknelę iki kelių. Pūstų ir iškilmingų drabužių nemėgstanti jaunesnioji Eglijos dukra suknią ir švarkelį rado mamos spintoje.

Atlikėjai Ingridai Kazlauskaitei (30 m.) 2003-iaisiais išleistuvių suknelę padėjo išsirinkti mama Liveta.

„Suknelė ir dabar man patinka – švelni šampano spalva, drabužis nevulgarus, ilgas, elegantiškas, be galo patogus. Šventėje jaučiausi labai patogiai“, – pasakojo Ingrida. Suknelė merginos spintoje kabo iki šiol.

Tinklaraštininkė ir kūrybos agentūros „AdMajesty“ bendraturtė Rimantė Kulvinskytė (29 m.) mokyklos išleistuvių šventei 2003-iaisiais vienintelė iš klasės draugių pasirinko mini suknelę.

„Kai mylima draugė Ana man pasiuvo suknelę, džiaugiausi pasirinkimu. Buvo patogu ir šokti, ir paryčiais eiti pasitikti saulės“, – pasakojo Rimantė ir pridūrė, kad šios suknelės nebeturi – rūbas jau atitarnavo.

Dainininkė ir grožio imperijos „Kristina“ įkūrėja Kristina Ivanova (26 m.) Kaune mokyklos išleistuves atšoko 2006-aisiais. Tuomet ji jau dainavo grupėje „Yva“, todėl ir paskutinei mokyklos šventei rinkosi nedaug nuo sceninio kostiumo nutolusią seksualią aprangą.

„Labai norėjau išsipuošti! – šiandien juokiasi mergina. – Visko daug ir perkrauta – taip tada supratau stilių ir grožį.“

Šiandien išleistuvėms ji rinktųsi natūralių spalvų, galbūt baltą suknelę.

Dainininkė Augustė Vedrickaitė (28 m.) (nuotr. kairėje) mokyklą Utenoje baigė 2004-aisiais. Tuo metu ji maištavo kone prieš viską, todėl nusprendė, kad į blizgutį jos niekas neįkiš. Suknią mokyklos šventei su pagalbininke ji pasisiuvo pati.

Jai gaila, kad dabar tos suknelės neberanda, mat yra įsitikinusi, jog puikiai į ją įlįstų ir šiandien. Tik baltą tiulį pakeistų juodu – tiesiog tuomet Utenoje tinkamesnio ji nerado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.