Gera knyga ir geras alus – tai derinys, pripažįstamas ir mėgstamas ne tik gurmanų, bet ir vertinamas rašytojų. Žymus japonų kūrėjas Haruki Murakami knygoje „Prisukamo paukščio kronikos“ rašė: „Aš sakau Jums, ponas Okada, šaltas alus dienos pabaigoje – tai geriausias dalykas, kurį gyvenimas gali pasiūlyti.“ Net ir Williamas Shakespeare'as savo dramoje „Žiemos pasaka“ teigė, kad „kvorta alaus – tai karalių maistas“. Šių ir kitų autorių citatos skambėjo vakarėlyje, kuriame buvo derinami juodi malonumai: skaitymas, bendravimas, gurmaniškas maistas ir kokybiškas alus.
Svečiai mėgavosi maistu, specialiai priderintu prie „Juodo“ alaus. Prie stauto stiliaus tinka grilyje keptas, rūkytas maistas, karamelės prieskoniai. Todėl vakaro svečiams buvo siūloma paragauti kalakutienos kepenėlių pašteto su pistacijų pudra, vištienos sparnelių su kepintais lazdynų riešutais ir medaus padažu, troškintos elnienos su gnochhi, desertui – creme brulle, tiramisu su tamsiuoju alumi bei kitų išskirtinio skonio patiekalų.
„Džiaugiamės galėdami Lietuvos auditorijai pristatyti stauto stiliaus “Švyturio Juodas“ alų. Šio stiliaus alus dėl skonio vertinamas ir pripažįstamas pasaulyje dar nuo 18 amžiaus. Džiugu, kad ir Lietuvoje alus tampa maisto gaminimo, skonių derinimo ar, kaip matome šįvakar, net knygų skaitymo dalimi“, – teigia Džuljeta Armonienė, vyriausioji „Švyturio“ aludarė.
„Švyturio Juodas“ – tai alus, pasižymintis skrudintos kakavos, kartaus šokolado ir rūkytų grūdų tonais. Atviroje liepsnoje skrudinti miežiai ir rūkytas salyklas sukuria ekscentrišką aromato užtaisą. „Švyturio Juodas“ išsiskiria kaštonų atspalvio puta.