Sidaronių g. Vilniuje užfiksuotas po privačių namų kiemus šniukštinėjantis nepažįstamasis. Video

Kaip elgtis, jei kieme šniukštinėja nepažįstami žmonės, bet jie dar nieko blogo nedaro – policija jums turi keletą patarimų

Pastebėjote įtartinus žmones, vaikštančius po privačius kiemus ir besidairančius pro langus? Atėjūnai dar nieko blogo nepadarė, nieko nepavogė, nieko nesugadino – jie tik stebi. Kaip elgtis patekus į tokią situaciją ir ką daryti, kad patys nebūtumėte apkaltinti savavaldžiavimu? Vilniaus policija  lrytas.lt  prašymu pasidalino kelias naudingais patarimais. Į aukščiau aprašytą situaciją, kai po kiemus vaikšto svetimas žmogus ir dairosi pro langus į namų vidų, prieš kurį laiką pateko privačių sklypų Sidaronių g. gyventojai. Nors nepažįstamas vyras jokios žalos nedarė, gyventojams jis sukėlė nerimo. Žmonėms pasirodė, kad vyriškis daugiau dėmesio skiria namams, kuriuose yra vaikų, tačiau kurį laiką jį stebėję pamatė, kad vyras dairosi visur, kur tik gali arčiau prieiti prie langų. Nekviestas svečias Sidaronių g. lankėsi ne kartą, jį užfiksavo ir privačių namų prieigas stebinčios vaizdo kameros. Tad kai kažkurį kartą vyriškis vėl pasirodė, gyventojai paskambino pagalbos telefonu 112 ir iškvietė policijos patrulius. Bet kol jie atvyko, nepažįstamasis dingo. Kadangi vyriškis nieko blogo nepadarė, pareigūnai gyventojams teigė negalintys prieš jį imtis jokių priemonių. „Jei dar kartą pasirodys, parašykite pareiškimą policijos komisariatui ir jo pareigūnai imsis tyrimo“, – žmonėms patarė policijos patruliai.

NEPRALEISK
Daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.