Antradienį į Pabradėje esantį Generolo Silvestro Žukausko poligoną stebėti bendrų Vokietijos Bundesvero ir Lietuvos kariuomenės pratybų „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“) atvyko prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vadovaujamos delegacijos.Antradienį į Pabradėje esantį Generolo Silvestro Žukausko poligoną stebėti bendrų Vokietijos Bundesvero ir Lietuvos kariuomenės pratybų „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“) atvyko prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vadovaujamos delegacijos.Antradienį į Pabradėje esantį Generolo Silvestro Žukausko poligoną stebėti bendrų Vokietijos Bundesvero ir Lietuvos kariuomenės pratybų „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“) atvyko prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vadovaujamos delegacijos.

Kartu su O. Scholzu į Lietuvą atvykę Vokietijos žurnalistai: svarbiausia išaiškės liepą

Antradienį į Pabradėje esantį Generolo Silvestro Žukausko poligoną stebėti bendrų Vokietijos Bundesvero ir Lietuvos kariuomenės pratybų „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“) atvyko prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vadovaujamos delegacijos. Nors abiejų valstybių lyderiai garsiai kalba apie artimą bičiulystę, kartu su Vokietijos delegacija atvykusiems žurnalistams kyla įvairių klausimų – ir ne tik apie dvišalius santykius. Svarbiausias akcentas Lietuvos kariuomenė balandžio mėnesį pradėjo vieną didžiausių ir intensyviausių karinio rengimo pratybų ciklų, kuriame, iki pat birželio mėnesio, sudalyvaus per 20 tūkstančių Lietuvos ir sąjungininkų karių, tūkstančiai karinės technikos vienetų. Visų šių pratybų tikslas – išbandyti Vilniaus viršūnių susitikime patvirtintus NATO regioninius gynybos planus, užtikrinant greitą pajėgų perdislokavimą iš vienos valstybės į kitą. Vienos iš vykdomų pratybų – iki gegužės pabaigos besitęsiančios Vokietijos Bundesvero plataus masto pratybos „Grand Quadriga 2024“, kurių metu į Generolo Silvestro Žukausko ir Kazlų rūdoje esantį Brigados generolo Kazio Veverskio poligonus persidislokuos virš 3 tūkst. Vokietijos karių bei 200 vienetų karinės technikos, tarp jų – „Leopard“ tankai, pėstininkų kovos mašinos „Puma“ ir „Boxer“.

NEPRALEISK
Daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.