NEPRALEISK
Daugiau
V. Putino inauguracija.

Siūlo siųsti karius į Ukrainą, bet dalyvauja V. Putino inauguracijoje: paaiškino, ką reiškia keistas Prancūzijos elgesys

Daugelis Vakarų pasaulio šalių vaidinamuosius prezidento rinkimus Rusijoje laiko nelaisvais ir neteisėtais, ir į Vladimiro Putino inauguraciją savo atstovų nesiuntė. Visgi kelių Europos Sąjungos (ES) šalių: Prancūzijos, Graikijos, Kipro, Maltos, Vengrijos ir Slovakijos diplomatai ceremonijoje dalyvavo. Turbūt labiausiai visus nustebino Prancūzijos sprendimas nusiųsti savo ambasadorių į Rusijos diktatoriaus šventę, nes būtent ši valstybė sukėlė visą NATO ant kojų, pareikšdama, kad aljanso kariai turėtų būti siunčiami į Rusijos užpultą Ukrainą, visų pirma, ten atlikti mokymų misijas. Po šių pareiškimų daugelis NATO valstybių turėjo viešai visiems teisintis, kad savo karių į Ukrainą nesiųs, o Paryžiaus santykiai su Maskva pastebimai pašlijo. Pirmadienį Rusija iškvietė Prancūzijos ambasadorių, kad pasmerktų šios šalies „provokacinę“ politiką po prezidento Emmanuelio Macrono komentarų, kad į Ukrainą gali būti siunčiami Vakarų šalių kariai. Pasiuntinys buvo iškviestas po „vis karingesnių Paryžiaus pareiškimų“, sakoma rusų ministerijos pranešime. „Rusijos pusė pateikė savo vertinimą, kad destruktyvi ir provokuojanti Paryžiaus linija veda prie konflikto eskalavimo“, – sakoma jame. Nepaisant to, Paryžius nusprendė siųsti savo ambasadorių į Rusijos prezidento Vladimiro Putino inauguraciją dar vienai šešerių metų kadencijai, nors daugumos Vakarų šalių atstovai solidarizuodami su Rusijos užpulta Ukraina renginyje nepasirodė. Diplomatas, buvęs Užsienio reikalų viceministras Darius Jurgelevičius šį Prancūzijos elgesį aiškina bandymu atpalaiduoti įtampą tarp Prancūzijos ir Rusijos po skambių E.Macrono pareiškimų apie galimybę siųsti NATO karius į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.