Trys šeimos nariai, tenorėję susirasti po darbą, UŽT darbuotojų buvo sutikti itin nepagarbiai.

Iš emigracijos grįžusių lietuvių Užimtumo tarnyboje laukė akibrokštas: „Elgėsi kaip su antrarūšiais“

Iš emigracijos grįžusios lietuvių šeimos tėvynėje laukė nelabai kas – na, bent jau ne Užimtumo tarnybos (UŽT) darbuotojai. Trys šeimos nariai, tenorėję susirasti po darbą, UŽT darbuotojų buvo sutikti itin nepagarbiai. „Elgėsi kaip su antrarūšiu žmogumi“, – prisimena šeima. Pati tarnyba pripažino sulaukianti skundų dėl darbuotojų aptarnavimo kokybės. Į portalą  lrytas.lt  kreipėsi iš Škotijos su šeima – vyru ir sūnumi – grįžusi Ingrida ( tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past. ). Užsienyje jie praleido septyniolika metų, tačiau beveik prieš metus nutarė, kad pagaliau išaušo laikas grįžti tėvynėn. Parvykę į Vilnių, visa šeima nutarė ieškotis darbo, todėl užsiregistravo į UŽT. Anot Ingridos, nusivilti teko kiekvienam. Pati Ingrida į UŽT užsiregistravo vasarą – tada į gyvą konsultaciją ten nuvyko pirmą ir paskutinį kartą. Anot jos, nors bėgo mėnesiai, darbo niekas nepasiūlė, o vis paskambindavę UŽT darbuotojai tik paklausdavo, kaip sekasi ir nukeldavo suplanuotą susitikimą vis į kitą mėnesį. „Gyvai ten eiti nereikėjo visus devynis mėnesius. Vis paskambindavo ir paskirdavo kitą datą: pirmiausia vasarą, tada prieš pat Kalėdas. Paskutinį vizitą buvo paskyrę balandžio mėnesį. Prieš jį viena UŽT darbuotoja paskambino, paklausė, kaip sekasi“, – portalui  lrytas.lt  pasakojo Ingrida. Tačiau kaip tik kelios dienos prieš skambutį Ingrida jau buvo pati radusi darbą – sutarties dar nebuvo pasirašiusi, bet turėjo pradėti dirbti kitą savaitę. Tą ir pasakė paskambinusiai darbuotojai.

NEPRALEISK
Daugiau
Po daugiau nei dvejų karo metų Ukrainoje „Vičiūnų grupė“ pardavė visą savo verslą Rusijoje.

Kremliaus biudžetą pildė ne tik „Vičiūnų grupė“ – skelbia, kokios įmonės iki šiol dideliu mastu eksportuoja į Rusiją

Po daugiau nei dvejų karo metų Ukrainoje „Vičiūnų grupė“ pardavė visą savo verslą Rusijoje – gamyklą Sovetske, Kaliningrado srityje, ir dar šešias įmones. Rinkodaros specialistai pastebi, kad įmonės ryšiai su Rusija ne visiems pirkėjams turėjo įtakos – įmonės pardavimo apimtys pastaraisiais metais mažai kito. Kas lemia vartotojų įpročius ir kurie verslai iki šiol nenutraukia prekybos Rusijoje? Laisvės alėjoje kalbintos ukrainietės smerkia lietuviškus verslus, kurie vis dar prekiauja Rusijoje. „Lietuva seniai Europoje, stovi tvirtai ant kojų, gali ir be Rusijos pragyventi, kam jai Rusija. Tai šalis grobikė, lenda kur nekviečia, savo šalį skurdina, pusė žmonių Rusijoje gyvena žemiau skurdo ribos. Jie savęs turi žiūrėti, o ne veržtis į kitas“, – kalbėjo viena iš praeivių. 2022 m. Lietuvos ir Vakarų šalių verslams masiškai traukiantis iš Rusijos, „Vičiūnų grupė“ tęsė gamybą Tilžėje esančiame fabrike, žadėjo verslą parduoti per kelis mėnesius. Keli mėnesiai virto dvejais metais. Pardavimo sutartį pasirašė su Rusijos bendrove „Gruppa Okean“, apie kurią mažai kas žinoma. „Už to slypi du fiziniai asmenys, jie nėra sankcionuoti. Pati įmonė įsteigta tik pernai metais su 1000 eurų įstatiniu kapitalu, tai galbūt kiek įtartina, bet tai yra standartinė verslo praktika įsteigti naują įmonę“, – turimais duomenimis dalijosi grupės „Stop prekybai rusijoje“ savanoris Ignas Plunksnis.

 Karas Ukrainoje. Rusijos kareiviai.

Ekspertai įvertino intensyvų Rusijos puolimą Charkovo kryptimi: nelogiška V. Putino politika ar atvertas galimybių langas?

Praėjus tik dienai nuo pergalės dienos parado Raudonojoje Aikštėje, Rusijos pajėgos pradėjo antžeminį puolimą Charkovo srityje. Tai – pirmoji tokio masto rusų puolamoji operacija srityje nuo sėkmingo ukrainiečių kontrpuolimo 2022 metų rudenį, kuomet rusai buvo išstumti iš Charkovo pakraščio. Pirmosiomis atakos dienomis Kremliaus pajėgos užėmė pasienio miestelius ir pradėjo stumtis Lypčių ir Vovčansko kryptimis, pastarajame prasidėjo stiprūs mūšiai. Tuo tarpu nuo pat pirmųjų atakos dienų Rusija paskelbė apie sėkmingai okupuotus pasienio miestus – dar antradienį Rusai tvirtino užėmusi 9 gyvenvietes, rašo BBC. Trečiadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tvirtino, kad padėtis Charkovo srityje iš dalies stabilizavosi, tačiau Ukrainos kariuomenės gynybiniai veiksmai vis dar tęsiasi – ypač Vovčansko mieste, netoli Rusijos sienos. „Okupantas, įsiveržęs į Charkovo sritį, bus sunaikintas visomis turimomis priemonėmis, – rėžė V. Zelenskis trečiadienį vakare transliuotame vaizdo pranešime. – Artilerija, dronai ir mūsų pėstininkai veikia gana tiksliai.“ Anot JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW), į Charkovo sritį įsiveržė šiaurinei Rusijos pajėgų grupei priklausantys kariai – operacijose jų dalyvavo apie 30 tūkst. Tuo tarpu BBC praneša, kad vien į Vovčansko miestą Rusija nukreipė penkis batalionus. Pranešama, kad puolimui Rusijos pajėgos pasitelkia iš lėktuvų išmetamas valdomas aviacines bombas, artilerija apšaudo ukrainiečių pozicijas ir gyvenvietes. Tuo tarpu, anot skirtingų ukrainiečių pareigūnų, iš šiaurinės Charkovo srities pradėta vykdyti civilių evakuacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.