S.Šoigu patikėtinio T.Ivanovo sulaikymas iškėlė ir nemažai klausimų. Prašmatnius vakarėlius mėgę Ivanovai viename gavo dovanų auksinę granatą. Prie Volgos iškilo Ivanovų užmiesčio dvaras. 

S. Šoigu patikėtinio suėmimo mįslės: pribloškianti prabanga ir turtai bei klausimas – kokį žaidimą žaidžia Kremlius?

Skandalingas Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Timūro Ivanovo sulaikymas, įkalinimas ir kaltinimai korupcija nebuvo tokie netikėti kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Apie 49 metų veikėjo ir jo sutuoktinės 51 metų Svetlanos Ivanovos prabangias puotas ir atostogas, šimtus tūkstančių eurų kainavusius papuošalus, milijoninės vertės nekilnojamąjį turtą dar 2022 m. gruodį paskelbė tyrimą atlikę Aleksejaus Navalno įkurto Antikorupcijos fondo tyrėjai. Tyrėjai gavo įkalčių lobį  Nuo žurnalistų Marijos Pevčich ir Georgijaus Alburo paskelbto tyrimo iki T.Ivanovo suėmimo ir apkaltinimo korupcija praėjo net 16 mėnesių. Tyrėjai 2022 m. gruodį paskelbė korupciją įrodančių dokumentų tiek, kad ikiteisminis tyrimas tiesiog privalėjo būti pradėtas nedelsiant. Mat ne vieną skandalingą istoriją apie korupciją aukščiausiuose valdžios sluoksniuose paskelbusiems žurnalistams šįsyk į rankas pateko tikras lobis – T.Ivanovo sutuoktinės 12 metų susirašinėjimo archyvas. Jame buvo net 8 tūkstančiai laiškų su iškalbingomis nuotraukomis iš vadinamojo elito pasilinksminimų, atostogų, sąskaitos ir čekiai, susirašinėjimas su architektais, sąsajos tiek su ofšorinėmis, tiek iš Gynybos ministerijos užsakymų tarpstančiomis kompanijomis. Rado atpirkimo ožį? Tai verčia manyti, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino neliečiamųjų elito ratui priklausęs aukštas karininkas aukojamas dėl kitų tikslų. Tikėtina, kad šiuo skandalu tikimasi milžiniškais okupantų kariuomenės nuostoliais besipiktinančių rusų pyktį į ūmai surastą stambų korumpuotą veikėją – rado atpirkimo ožį. Teismas leido kyšininkavimu stambiu mastu įtariamą T.Ivanovą laikyti suimtą iki birželio 23-iosios. Jis uždarytas į ypač sunkiomis kalinimo sąlygomis pagarsėjusį Maskvos Lefortovo kalėjimą. Nuviliojo turtuolio žmoną

NEPRALEISK
Daugiau
Oksana Pikul atvėrė naują etapą.

Oksana Pikul prabilo apie Simo Jasaičio bendravimą su sūnumi: „Nulis. Aš vienintelė išlaikau“

Vizažo meistrės, verslininkės, dainininkės Oksanos Pikul (40 m.) vardas Lietuvoje žinomas ne vieną dešimtmetį, tačiau jos gyvenimas per tuos metus keitėsi ne kartą. Seksualios „Olialia“ mergaitės įvaizdį pakeitė mamos pareigos ir kuriamo grožio verslo reikalai, o meilės fronte – niekaip nesibaigiančios skyrybos su krepšininku Simu Jasaičiu (42 m.) ir nauji jausmai širdies draugui, verslininkui Vaidui Akramavičiui. Šių metų pradžioje jubiliejų pasitikusi O.Pikul neslepia – ši sukaktis ją smarkiai pakeitė. „Pasikeitė mąstymas. Pasidariau atsargesnė, tingesnė, galbūt labiau gilinuosi į vidinius dalykus, išgyvenimus. Man įdomiau skaityti psichologines knygas, taikyti jas asmeniniame gyvenime. Man svarbu pasiimti laisvų dienų, kai anksčiau  varydavau, kaip arklys .  Po keturiasdešimties labiau pradedi atsisukti į save: atsirado noras gyventi kokybiškiau ir ramiau“, – naujienų portalo  lrytas.lt  laidoje „Jokių filtrų su Saugirdu Vaitulioniu“ kalbėjo O.Pikul. Jai gyvenimo kokybė susideda iš dviejų dalykų: savęs tausojimo ir daugiau laiko praleidimo su sūnumi Dominyku. „Čia atradau prasmę ir kokybę. Dabar toks momentas, kai noriu daugiau duoti, daugiau vaikui parodyti ir, galų gale, pati turėti ramybę. Iki keturiasdešimties savęs netausodavau, dirbdavau visus darbus. Miegas buvo tik silpniems. Būdavo, kad 24 valandas ant kojų būdavau, o grįžusi namo negalėdavau užmigti – atsirasdavo antras kvėpavimas“, – kalbėjo Oksana. Dabar, atrodo, dainininkė atvertė naują etapą. Laidoje ji prasitarė, kokie neseniai išgirsti psichologo žodžiai jai įstrigo. „Išgirdau, kaip jis pasakė, kad tos sėkmingos ir verslios moterys, kurioms,  būkim dbiedni, bet teisingi , nenusiseka santuokoje, ieško atradimo ir stiprybės darbe. Tikriausiai, aš buvau prie tų moterų, kurios taip save ramino“, – atviravo Oksana.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.